Надписи от фолио


Фреш принт предлага изработка на рекламни надписи и стикери чрез плотерно рязане.
То се извършва със специални машини и софтуер, които осигуряват прецизност и бързина на изработката.

Какво представляват рекламните продукти от рязано фолио?
Това са надписи, картинки, лога, различни видове линии и геометрични фигури, знаци, с всевъзможни размери и форми. Изработват се от различни видове самозалепващо фолио. Могат да бъдат в различни цветове, с различна текстура, прозрачност, пластичност, с различни ефекти, и различни приложения. Максималните размери зависят от ширината на плотера и размерите на материала.

Свържете се с нас  

За какво се използва?
Продуктите от рязано фолио имат широк кръг приложения. Те са ценово-ефективен начин за рекламиране на продукт, марка, фирма, услуга и др. Може да се използва и за указания, съобщения, предупреждения, за декорация или с художествени приложения. Монтират се върху превозни средства, на витрини, прозорци и врати, на табели и знаци, по стени и подове, върху мебели, щандове и рекламни конструкции, на автобусни спирки, в обществени сгради, върху банери и дрехи, в производствени помещения, върху машини, и др.

Как се извършва?
За изрязване на фолио се използват режещи плотери. Това са съвременни, прецизни машини, управляани от компютър и специален софтуер, които с помощта на фини режещи инструменти, изрязват с висока точност графичните изображение по размер или по контур. Освен режещи плотери за изрязване на фолио често се използват и плоски CNC машини. Според вида и приложението на изрязваният материал се определя и дълбочината на рязане. За пълно изрязване на стикери с произволна форма се прерязва цялата дебелина на материала. Така готовият стикер се отделя от остатъчния материал. Когато се режат букви или комбинация от изображения и знаци, се изрязва само основния и лепилния слой на фолиото, без да се прерязва слоя за отлепване. Това позволява да се премахнат излишните части от основния, горен слой, носещ цвета и ефектите на фолиото, и да останат само необходимите части, оформени като букви, знаци, символи, и други изображения, без те да разместват позициите си една спрямо друга, тъй като са залепени все още за най-долния слой на фолиото, предназначен за отлепване при монтаж.

Какви са предимствата на рязаното фолио?
Рязаното фолио е изгоден и ефектен начин за предаване на визуална информация. Отличава се с трайност, водоустойчивост, ярки и устойчиви цветове и ефекти. Съществува голямо разнообразие от видове фолиа за всевъзможни приложения и с различен срок на използване.

Най-често използвани за рязане видове фолио:
Фолиата за рязане, също както предназначените за печат имат различни свойства в зависимост от приложението.
За монтаж върху плоски повърхности могат да се използват мономерни фолиа, тъй като висока разтегливост не е необходима, а цената е по-ниска. Но това е условно казано тъй като е възможно да има специфични изисвания за ефекти, повишена или намалена сила на залепване, намален или удължен срок на използване, специфичен монтаж и др. в такива случаи се използват подходящи за целта материали.
За монтаж върху повърхности със сложна форма или текстура, се използват полимерни или каст фолиа, поради високата им пластичност и разтегливост (превози средства, машини, оградни пана и др.) Те също могат да притежават разнообразни характеристики, в зависимост от изискванията и приложението.
Фолията за рязане и тези за печат понякога са взаимнозаменяеми, но съществуват и специално предназначени за двата вида употреба.
Могат да бъдат както бели, така и със широка гама от цветове, с различна степен на прозрачност, гладки или с различна текстура, гланцови или матови. Популярни използвани ефекти са песъкоструй ( с различни нюанси и гладкост), металикови ефекти, с шарки имитиращи различни повърхности (дърво, камък, метали, и др.) Песъкоструйните фолиа често се използват за врати и витрини ( работно време, надписи, изображения, снежинки и имитация на заскрежена повърхност). Светлоотразителните фолиа се използват за монтаж на специализирани автомобили (полиция, линейки, пожарни коли и друга спасителна техника), могат да се монтират на камиони, автомобили, знаци, надписи, и всякакви приложения, при които е нужно висока забележимост в нощни условия.

Как се монтира?
Монтажът се извършва в зависимост от вида и приложението на продуктите. Например когато имаме обикновени стикери, апликацията се извършва като се отлепи задният, предпазен слой хартия и стикерът се залепи върху повърхността.
При монтаж на надписи или комбинация от символи, или други многокомпонентни обекти, се налага използването на транспортно фолио. То се монтира върху изрязаната графика. Целта е да осигури пренасянето на графиката върху повърхността за монтиране, без да се разместят отделните компоненти. Те първоначално се държат върху задният хартиен слой на фолиото. При отлепването на този слой, залепеното отпред транспортно фолио осигурява прехвърлянето на изрязаната графика, без разместване на отделните компоненти. След завършване на монтажа, ненужното вече транспортно фолио се премахва и изхвърля.

Задължителни изисквания при изготвяне на табели или стикери за работно време:
Според Закона за защита на потребителите, всеки търговски обект трябва да има на видно място на входа надпис, посочващ работното време и почивните дни, Наименованието на фирмата (като юридическо лице), адреса на регистрация на фирмата, и материално отговорното лице (МОЛ). Затова при дизайна на надписа, трябва задължително да се включи тази информация.

Нашата компания има богат опит в изработката и монтажа на продукти от рязано фолио.
Екипът ни от професионалисти ще Ви съдейства в избора на подходащи материали, гарантирайки Ви максимална пригодност и ефект. Работим основно с фолиа от марката Орафол, но при изрично желания на клиента може да поръчаме и други марки фолио.